Робоча поїздка народного депутата України Костянтина Касая по 149 виборчому округу

27 травня 2021 0
25 травня з робочою поїздкою по 149 виборчому округу проводили огляд об'єктів інфраструктури Новосанжарської та Нехворощанської громад.
По 149 виборчому округу проводили огляд об'єктів інфраструктури Новосанжарської та Нехворощанської громад у складі: Народного депутата Костянтина Касая, його помічника-консультанта Сергія Петренка, Голови обласної державної адміністрації Олег Синєгубов, Голови Полтавської РДА Дмитра Романова, депутата обласної ради Сергія Жука та керівників громад.


 

Першим об'єктом відвідали Новосанжарську лікарню. Минулого року на ремонт теплотраси для цього закладу я спрямував 2.2 млн. грн. В планах ще залучення коштів для виконання ремонту другої частини теплотраси.
Наступний об'єкт - ЦНАП у Нових Санжарах. Роботи тут планують закінчити до 10 червня. Перевіряли хід будівельних робіт - тривають роботи по благоустрою прилеглої території, встановили нове обладнання, меблі, тощо.
Далі з робочим візитом відвідали освітян. Новосанжарська школа одна з найбільших у Полтавській області. Вона збудована ще за радянських часів та потребує оновлення і модернізації. Я особисто докладаю всі можливі зусилля для відновлення цього закладу. За державними програмами існують типові проєкти термомодернізації шкіл. Щоб залучити кошти з державного фонду регіонального розвитку розробляється проєкт капітальної реконструкції закладу.
Запропонував окремим проєктом відновлення та осучаснення футбольного поля на території школи, яке б стало родзинкою всіх Нових Санжар.
По дорозі до наступної громади обговорили разом з Головою облдержадміністрації важливість відновлення дорожнього покриття на відрізку Селещина - Лівобережна Сокілка, який з'єднує громади і є важливим для їх подальшого існування. Наразі оголошено тендер, в результаті якого визначиться підрядник для виконання ремонтних робіт на суму 120 млн. грн.


 




Перший об'єкт, який відвідали у Нехворощі - дитячий садочок «Сонечко» . Будівля була зведена ще на початку минулого століття та перебуває в аварійному стані, місцеві називають її “Панська хата”. Плануємо залучити 10 млн грн. на повну реконструкцію закладу зі збільшенням та облаштуванням території.
Далі - приміщення опорного закладу «Нехворощанський ЗЗСО І-ІІІ ст.», де ми відвідали харчоблок та звернули увагу на необхідність негайної реконструкції приміщення. Оглянули також спортивну залу, і навчальні класи.
Останній об'єкт огляду - будівля, в якій планується відкрити нову амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Це один з найбільших об'єктів фінансування на території громади і є дуже важливим для подальшого її функціонування та розвитку.
Заплановані масштабні відновлення - на території планують відкрити сучасну амбулаторію, пункт базування невідкладної допомоги і цілодобовий черговий пост.
В цьому році майже 10 млн грн із субвенцій державного бюджету я спрямував на цей об'єкт.
Планую і надалі продовжувати підтримувати проєкти розвитку всіх громад, які входять до мого 149 виборчого округу, та реалізовувати їх на державному рівні!
Висловлюю також щиру подяку Голові обласної державної адміністрації Олегу Синєгубову та маю надію на продовження успішної співпраці, а також на подальше збільшення досягнутих показників спільної роботи.