На Полтавщині затримали чоловіка за виготовлення та збут наркотиків і психотропів. ВІДЕО

16 лютого 2022 0
Тетяна Наказненко
Жителя Полтавщини викрили у виготовленні та збуті наркотиків і психотропів. Нарколабораторію чоловік обладнав у власному будинку.

Поліціянти затримали жителя Полтавщини за виготовлення та збут наркотиків і психотропів. Згідно з повідомленням Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України, інформацію про незаконну діяльність 39-річного чоловіка оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Полтавській області отримали у 2021 році. За вказаним фактом слідчі Лубенського районного відділу поліції розпочали кримінальне провадження.

Під час слідчо-оперативних заходів правоохоронці встановили, що чоловік організував збут амфетаміну та канабісу серед наркозалежних жителів району. За грам товару він просив від 300 до 500 грн.  

Наркотики та психотропи виготовляв у двох власних нарколабораторіях, які обладнав у своєму будинку у Лубенському районі. Збував їх особисто на території району шляхом закладок і передаючи "з рук у руки". Кошти за товар отримував шляхом безготівкового розрахунку.

Зібравши необхідну доказову базу протиправної діяльності чоловіка, поліціянти, за силової підтримки бійців поліції особливого призначення, провели санкціонований обшук за місцем проживання фігуранта. У результаті, правоохоронці вилучили готовий амфетамін, канабіс та "Альфа-PVP", прекурсори, різне лабораторне обладнання, а також зброю і гроші в національній валюті. За цінами "чорного" ринку вартість вилучених речовин становить понад 100 тис. грн.

Чоловікові повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виготовлення зберігання та збут наркотичних засобів і психотропних речовин) Кримінального кодексу України.  

Вилучені речові докази скерували для проведення експертних досліджень. Після надходження результатів експертизи вирішуватимуть питання щодо додаткової кваліфікації дій зловмисника за статтями Кримінального кодексу України, повідомили у Департаменті.

відео: Департамент боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України