Полтавці скаржаться, що голова кооперативу вимагає у них кошти

19 листопада 2021 0
У Полтаві на вулиці Маршала Бірюзова жителі скаржаться, що у їхньому будинку голова кооперативу збирає гроші, проте на що саме – невідомо. Адже квитанції не видають. Сама голова кооперативу інформацію заперечує.


Полтавці скаржаться, що на вулиці Маршала Бірюзова, 54 голова кооперативу зі своїми помічниками вимагають кошти. Гроші беруть невідомо на що, а квитанції не видають.

"Здаємо на зарплату голові. По 50 гривень. Ніяких чеків не видають", – додала полтавка Марія Галушка.
"Проводять примусові заходи з вимагання коштів з мешканців цього будинку. Немає документів, на які потреби вони кошти витрачають", –
сказав полтавець Іван Минак.

"Особи організовують процедури, за якою всі пристарілі, у яких немає родичів, оформлюють опікунство і згодом всі квартири доволі швидко переходять до нових володарів", – зазначив полтавець Олександр Семергей.

У квартирах, де проживають люди, які за словами жителів будинку, збирають кошти, кореспондентам не відповіли. А голова кооперативу все заперечує.

"Голова збирає кошти, у нас є квартири, у яких живуть квартиранти, вона у них бере гроші й сплачує, а у нас не бере. На зарплату беруть 50 гривень з квартири щомісяця. Квитанцію не дають, просто так оплачуємо", – додала полтавка Марія Іанівна.

"То у нас є боржники, яких змушують через суд оплачувати. Вони не платять ні за що. Ми господарі, на зборах все вирішуємо, просто так нічого не здаємо", – сказала полтавка Людмила Василівна.

Для розв’язання проблеми, ініціативним мешканцям радять створити ОСББ.

"Якщо голова ЖБК зараз йде на контакт було б чудово. Далі всі питання буде легко вирішити, бо будинок буде в правовому полі та можна офіційно буде звертатися до правоохоронців", – зазначив голова правління ОСББ Андрій Хіль.

"Всі мешканців, які чимось незадоволені, вважають, що голова кооперативу збирає незаконно гроші, можуть звернутися до правоохоронних органів. Правоохоронці повинні провести перевірку, опитати голову кооперативу, попросити бухгалтерські документи, куди вона збирає, витрачає і як обліковує ці гроші", – додав юрист Тарас Захаров.

Якщо правоохоронці виявлять порушення, то можуть розпочати кримінальне провадження і притягнути до відповідальності причетних осіб.