На Полтавщині провели в останню путь 39-річного десантника Володимира Гору

30 жовтня 2022 0
Яніна Климань
У Кременчуцькій громаді попрощалися з військовим, який довгий час вважався безвісти зниклим. Він загинув при обороні Ізюма, під час обстрілу.

28 жовтня у Кременчуцькій громаді провели в останню путь 39-річного бійця Володимира Гору, який довгий час вважався безвісти зниклим.

Чоловік загинув 17 квітня на Харківщині при обороні Ізюма, під час обстрілу, коли витягував військового-сироту. Лише після звільнення Харківщини вдалося знайти та ідентифікувати тіло Володимира.

Автоколона з домовиною загиблого військовослужбовця під жовто-блакитними стягами вирушила з моргу Кременчука. У супроводі патрульної поліції під гул сирен та проблискових маячків через усе місто везли тіло захисника.

Односельці схилившись на коліно утворили живий коридор, коридор до дому. Про це повідомили у Кременчуцькому районному ТЦК та СП.

Володимир Олексійович Гора народився 23 липня 1983 року у селі Вербки Семенівського району (наразі Кременчуцький район). У 1989 році пішов до 1-го класу Вербківської загальноосвітньої школи. З 1998 року продовжив навчання в Устимівській загальноосвітній школі, яку закінчив у 2000 році та вступив до Кременчуцького залізничного технікуму. З 2002 року проходив службу в Збройних Силах України у військовій частині Десна.

З початку повномасштабного вторгнення російських військ Володимир став на захист України у складі 95 десантно-штурмової бригади.

Після прощання та панахиди у рідному дворі все село супроводило домовину з Володимиром до цвинтаря у Недогарках.