На Полтавщині склали понад 50 протоколів за порушення правил торгівлі ялинками

30 грудня 2021 0
Ольга Семенко
Протягом новорічно-різдвяних свят на Полтавщині перевірятимуть ринки та місця можливої стихійної торгівлі ялинками.

У Полтавській області, з початку проведення рейдів місцями торгівлі ялинками, поліціянти склали 50 протоколів за порушення правил торгівлі. Ще близько десяти адмінматеріалів за пошкодження лісових культур та порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу оформили мобільні групи, у склад яких входять поліціянти, працівники Лісгоспу та Держеконагляду. Про це повідомила пресслужба Головного управління Нацполіції Полтавщини.

Мобільні групи перевіряють наявність у підприємців або працівників торгівлі товарно-транспортних накладних, а також чипів з інформацією про походження дерев.

Представники Лісгоспу та Держеконагляду уповноважені складати адміністративні протоколи за ст. 65 (Незаконне знищення або пошкодження лісових культур) Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст. 88-1 (Порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів рослинного світу) КУпАП. 

Працівники поліції можуть скласти протоколи за ст. 159 (Порушення працівником торгівлі або підприємцем встановлених вимог на ринку) КУпАП й ст. 160 (Торгівля у невстановлених місцях). 

Нагадаємо, у Кременчуці двоє невідомих вирубали ялинки на одній з вулиць. 

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області