На перехресті Матвієнка та Героїв АТО почали встановлювати світлофор

23 грудня 2020 0
На одному з аварійних перехресть міста комунальники почали встановлювати світлофор. Завершити роботи мали до середини грудня, проте монтаж триває досі.

На аварійному перехресті вулиць Героїв АТО та Матвієнка підрядники почали встановлювати світлофор. До цього місцеві жителі роками просили встановити регулювальник. Люди кажуть, що на цьому місці постійно трапляються аварії.

"Особисто я, з лютого 2018 року звертаюся. Тоді був перший стрім, коли два мікроавтобуси влетіли в паркан. Ніхто не відшкодував кошти, і мені довелося телефонувати багато разів, для того, щоб позбирали розбиті катафоти й бампери", – розповіла місцева жителька Людмила Хоменко.

Окрім цього, через потік автомобілів, пішоходам було складно переходити дорогу.

"Чекаєш поки хтось тебе пропустить, де не буде машин, тільки тоді переходиш. Йдеш з онуком, от його треба в садочок перевести. Треба дотримуватися швидкості 50 кілометрів за годину, але її ніхто не дотримується. Літають, а не їздять", – сказав Олександр Боклащук, місцевий житель.

За останні два роки патрульні зафіксували на цьому перехресті 13 ДТП, чотири з травмованими, проте це тільки ті, які оформлені документально.

"Окрім цього нам відомі випадки, коли водії роз'їжджались за європротоколом або знаходили спільну мову. Перехрестя завжди було облаштоване знаками пріоритету. Проте через значну забудову, видимість там обмежена, що і ставало причиною ДТП", – прокоментував Руслан Возниця, речник патрульної поліції області.

Підрядник повинен був до 15 грудня встановити десять світлофорів на пʼяти опорах. На це спрямували 900 тисяч гривень. Проте роботи досі тривають.

"Підрядник у звʼязку з погодними умовами відтерміновує, обіцяв завершити до кінця року. Кошти спрямовує міська влада, для цього необхідні звернення громадян і звернення від поліції, вони були багато років", – розказав директор КП "Міськсвітло" Роман Кикоть.

Чому кошти на цей світлофор не спрямували раніше – у міській раді не прокоментували.

Марина Голега, PTV Полтавське Телебачення