На Полтавщині засудили мотоцикліста, який збив велосипедиста та втік з місця події

03 лютого 2022 0
Тетяна Наказненко
Виправні роботи призначив суд мотоциклістові, який збив велосипедиста у селі Миргородського району та зник з місця події.

Шість місяців виправних робіт з відрахуванням в дохід держави 10% із суми заробітку з позбавленням права керувати транспортними засобами на рік призначив Миргородський міськрайонний суд мотоциклістові за скоєння аварії. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з реєстром, 22 вересня 2021 року близько 17:30 обвинувачений, керуючи мотоциклом "Мінськ 125", рухався вулицею Бамівською в селі Великий Байрак Миргородського району. На заокругленні дороги він проявив неуважність, не врахував дорожні умови, щоб мати змогу повністю контролювати свій рух, повернув ліворуч, виїхав на зустрічну смугу руху, де зіткнувся з велосипедом.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди, велосипедист, відповідно до висновку судово-медичної експертизи, отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

Згідно з повідомленням пресслужби поліції Полтавщини, після скоєння аварії, водій "Мінськ 125" втік, залишивши транспортний засіб на місці події. Відшукали чоловіка у сусідньому селі.

Вказаними діями мотоцикліст вчинив порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, йдеться у тексті вироку.

Чоловік свою вину у спричиненні аварії визнав. Потерпілий в судовому засіданні пояснив, що претензій до обвинуваченого не має, оскільки шкода завдана злочином відшкодована.

Таким чином, суд визнав водія мотоцикла винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Із засудженого мають стягнути на користь держави 1372 грн витрат на залучення експертів.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області