165 день російсько-української війни: головне станом на ранок 7 серпня

07 серпня 2022 0
Поліна Кузнецова
Обстріли окупантами Дніпропетровщини, ракетні удари по Харкову та втрати ворога: головне станом на ранок 7 серпня.

У ніч з 6 на 7 серпня окупанти знову обстріляли два райони Дніпропетровщини — Нікопольський та Криворізький. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

На Нікопольський район російська армія направила 60 снарядів з "Градів", у Марганці постраждали двоє людей. 64-річний чоловік з пораненнями у лікарні. У місті пошкоджені майже 50 приватних будинків, кілька автівок та автобусна зупинка. Обстрілом зачепило газопровід та електромережу. Кілька тисяч  марганчан без світла. На місці працюють електрики.

У Червоногригорівській громаді без жертв та руйнувань. По Криворізькому району ворог ударив з "Ураганів" та ствольної артилерії. Під вогонь потрапили Зеленодольська та Апостолівська громади. 

Окупанти вночі близько 4:40 обстріляли Немишлянський, Індустріальний та Новобаварський райони Харкова. Про це повідомив голова Харківської ОВА.

Ракети запустили із російського Бєлгорода. В Індустріальному та Немишлянському районах внаслідок влучання ракет є руйнування цивільної промислової та критичної інфраструктури. На щастя, без втрат. У Новобарському районі ракета "поцілила" в землю біля одного з парків, без руйнувань та постраждалих.

7 серпня близько 04:00 окупанти обстріляли промислові підприємства на околицях Миколаєва. Про це повідомив голова Миколаєвської ОВА.

Протягом 6 серпня ворог обстрілював населені пункти Первомайської громади. Зранку обстріляли відкриті території на околицях с. Костянтинівки. Орієнтовно о 17:00 внаслідок обстрілів с. Новомиколаївка пошкоджено житловий будинок, зазнала поранень одна людина.

Станом на ранок 7 серпня більше ніж 1064 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. Офіційне число дітей-жертв – 361; поранених - понад 703.

Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують вогневе ураження скупчень живої сили, військової техніки російських окупантів та складів з боєприпасами. Внаслідок втрат особовий склад ворога на деяких напрямках відмовляється йти в бій та вдається до саботажу.