На Полтавщині суд визнав бездіяльність адміністрації школи, внаслідок якої учениця зламала руку

12 вересня 2021 0
Олена Кулага
Суд визнав бездіяльність навчального закладу, яка призвела до травмування учениці та присудив відшкодувати моральну шкоду.

Хорольський районний суд Полтавської області в рішенні від 8 вересня 2021 року визнав, що учениця навчального закладу міста Хорола, травмувалася внаслідок протиправної бездіяльності адміністрації школи. Про це повідомила пресслужба суду.

Як вказано в повідомленні, у квітні 2018 року учениця сьомого класу однієї зі шкіл міста Хорола, повернулася додому із травмованою рукою. Батькам дівчинка розповіла, що при виході зі школи її праву руку боляче вдарило нещодавно встановленими вхідними дверима. 

Наступного дня дівчинку оглянув лікар-травматолог, який діагностував перелом однієї із кісток правої кисті.  

Мама дівчинки, після даного інциденту, звернулася до адміністрації школи. Після проведеної перевірки, адміністрація дійшла висновку, що школярка травмувалася внаслідок власної необережності, оскільки вхідні двері справні та встановлені з дотриманням усіх необхідних вимог.

Отримавши відповідь зі школи, мама дівчинки звернулася до суду з позовом про визнання бездіяльності посадових осіб навчального закладу протиправною та стягнення моральної шкоди.

Дослідивши всі докази по справі, суд дійшов висновку, що саме двері, в тому стані, в якому вони були встановлені на день, коли стався нещасний випадок, стали причиною травмування дитини. Тобто, вони не були безпечними для користування. Крім того, суд прийняв рішення про відшкодування моральної шкоди в сумі 10000 гривень та, часткове, відшкодування судових витрат, які мама травмованої школярки понесла ході розгляду справи.

Вирок може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

фото: bbc.com