Перспективи відновлення Кременчуцького НПЗ та ТЕЦ - Дмитро Лунін

18 травня 2022 0
Яніна Климань
Дмитро Лунін розповів про можливість відновлення Кременчуцького НПЗ та ТЕЦ.

Внаслідок трьох ракетних обстрілів, які війська рф завдали по нафтопереробному заводу у Кременчуці, його інфраструктуру знищили. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

Ступінь пошкоджень не дозволить відновити виробництво до кінця року. Всі люди залишаються на своїх робочих місцях, нікого не звільнили.

Керівництво підприємства визначатиме шлях відбудови: чи це буде ремонт, чи реконструкція або нове будівництво з використанням нових технологій.

 Окрім цього, за попередніми підрахунками, відбудова зруйнованої теплоелектроцентралі у Кременчуці коштуватиме близько 500-800 млн грн. Це потрібно для забезпечення 180 тисяч жителів теплом і гарячою водою наступного опалювального сезону. Кошти очікують отримати з місцевого, обласного та державного бюджетів, а також від приватних співвласників підприємства. 

Паралельно з відбудовою ТЕЦ вирішують питання і щодо будівництва двох котелень. Це дозволить диверсифікувати подачу тепла і бути менш залежними від однієї станції.

Кошти очікують отримати в межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.