Сестрі загиблого старшого сержанта Олега Красножона із Полтавщини вручили посмертний орден брата

03 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
Сестрі загиблого на війні військового із Полтавської області вручили посмертну нагороду брата.


2 грудня сестрі військовослужбовця Красножона Олега Григоровича Лесі Дорошенко вручили посмертний орден "За мужність" III ступеня брата. Про це стало відомо з Указу Президента України №395/2022 від 6 червня 2022 року.



Як повідомили на сайті Хорольської міської ради, Олег Григорович, старший сержант, розвідник-радіотелефоніст 131 окремого розвідувального батальйону Сухопутних військ України загинув 16 травня у бою під селом Левадне Токмацького району Запорізької області.



Олег Красножон народився 7 січня 1973 року в місті Донецьку. Його батьки, поїхавши працювати в Сибір, залишили Олега на виховання бабусі та дідусеві, з якими він проживав у селі Андріївці. Тут він ходив до школи, згодом його призвали на військову службу до лав радянської армії. Служив на території Придністров’я. Після армії навчався в Хорольському агропромисловому коледжі.

Повернувшись на Батьківщину, батьки придбали квартиру в Хоролі, і деякий час Олег проживав з ними. Працював у селі Андріївці, але вирішив шукати кращої долі в столиці. У Києві тривалий період свого життя трудився слюсарем-ремонтником у ЖЕКу.

Після вторгнення російської федерації на Донеччину у лютому 2014 року першою хвилею мобілізації потрапив у зону АТО. Воював на передовій вісім років на контрактних умовах із невеликими перервами. Воював у містах Дебальцеве і Щастя. У боях на Луганщині та Донеччині отримав важку контузію, але після лікування у військовому шпиталі відразу повернувся на лінію фронту.