На Полтавщині водій легковика збив собаку та втік з місця події

28 липня 2022 0
Яніна Климань
У Кременчуцькому районі водій автомобіля наїхав на собаку, згодом тварина загинула.

27 липня до Кременчуцького районного управління  поліції Полтавщини надійшло повідомлення від охорони одного із місцевих приватних підприємств про факт жорстокого поводження з твариною.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини, у Кременчуці в районі проспекту Полтавського водій автомобіля "Toyota Prius" скоїв наїзд на собаку та зник з місця події. Собаку з численними травмами доставили до комунального підприємства "Спецсервіс Кременчук", де була надана допомога ветеринарами.

28 липня від отриманих травм тварина загинула.  

Працівники поліції встановили особу правопорушника упродовж години. Ним виявився місцевий житель, 1952 року народження. Наразі вирішують питання щодо повідомлення йому про підозру.

За цим фактом внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 299 (Жорстоке поводження з твариною, що призвело до її загибелі) Кримінального кодексу України.

У разі визнання вини судом фігуранту може загрожувати обмеження волі на строк від одного до трьох років або позбавлення волі на строк від двох до трьох років.