Невідомі крадуть щебінь, яким комунальники планують відремонтувати дорогу

09 липня 2021 0
У Полтаві на провулку Перспективному невідомі крадуть щебінь, який комунальники залишили обабіч дороги аби відремонтувати дорогу. Це помітив один з охоронців стоянки.


На провулку Перспективному крадуть щебінь, яким планували засипати вибоїни на шляху. Комунальники залишили матеріал обабіч дороги й досі не почали роботи. Спочатку купи були у чверть більші. Потім охоронець сусідньої стоянки почав помічати, що щебеню стає все менше.

"Завозити почали тижні два тому. І по одній купці все прибавляється. Мій змінник каже, що так підходять, людям же потрібно у дворах класти. Зачерпнули пару відер і пішли", – сказав охоронець Юрій Боровський.

Напарнику чоловіка навіть пропонували кошти, аби він не розповідав про крадіжки. У самому управлінні житлово-комунального господарства про зменшення кількості матеріалу і не знають. Обіцяють вже якнайшвидше взятися до роботи.

"Якщо матеріал завезений, значить буде ось-ось. Стоїть у найближчому планування, матеріали завезені", – зазначив заступник начальника УЖКГ Роман Шелест.

Щодня цією дорогою проїжджає сотні автівок. Через понівечене покриття водіям постійно доводиться ремонтувати машини.

"Поки заправиш машину дві ресори вже відпали на 1600 гривень", – зауважив водій Андрій Овечко.

"Все не так, колеса пробиваються, шини ріжуться", – прокоментував водій Вадим.

"Тут все в ямах, повністю дорога від початку до кінця", – зауважив водій Андрій.

"Провулок Перспективний, точно у перспективі й дорога напевно повинна бути. Сюди таксі не приїжджає. Якщо пройшов дощ надягаємо гумові чоботи", – сказала полтавка Ірина Балакар.

 А на 100 метрів такої дороги потрібно близько 56 тонн матеріалу. Для ямкового ремонту одним щебенем не обійтися, говорить інженер проєктувальник.

"У якості ямкового ремонту покриття не рекомендується, бо щебінь – специфічний матеріал. При русі він просто кришиться, і по суті яма повертається у той же стан", – розповів інженер проєктувальник Віталій Терещук.

Всього одна тонна такого матеріалу коштує до 500 гривень. А кілограмовий мішок можна придбати за 25 гривень.