У Полтаві засудили чоловіка, який ножем поранив знайомого

24 листопада 2021 0
Олена Кулага
Суд виніс вирок чоловікові, який вдарив знайомого ножем у груди.

Сім років позбавлення волі отримав чоловік, який наніс знайомому поранення в область грудей. Відповідний вирок ухвалив Київський районний суд Полтави. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, 4 квітня 2021 року близько 14:40 обвинувачений перебуваючи за місцем проживання де вживав алкогольні напої зі своїм знайомим. Бувши в стані сп'яніння, на ґрунті виниклих неприязних відносин, чоловік кухонним ножем вдарив знайомого в область грудей зліва.

Близько 14:47 невідома особа викликала на місце події швидку медичну допомогу, яка доставила пораненого до хірургічного відділення КП "1-А МКЛ ПМР", де останнього прооперували.

Обвинувачений свою вину у вчиненні злочину фактично не визнав та розповів свою версію події. З його слів, знайомий сам наштрикнувся на кухонний ніж, коли підозрюваний підійшов до нього, щоб попросити про допомогу в приготуванні обіду. Після цього поранений вибіг з квартири, а обвинувачений побіг по сусідах з проханням викликати швидку допомогу. 

Поранений чоловік, своєю чергою, фактично підтвердив слова обвинуваченого, а саме те, що сам наштрикнувшись на ніж, який тримав коли різко встав з дивану. При цьому зазначив, що перебуває з обвинуваченим в дружніх відносинах з дитинства та проживає надалі у квартирі батька обвинуваченого коштом останнього.

Разом з тим, свідок події повідомив, що на момент вчинення злочину перебував поряд з потерпілим та дивився телевізор і став свідком, як між вищезгаданими чоловіками розпочалася сварка. Приблизно через 2-3 хвилини обвинувачений пройшов в сторону пораненого, після чого свідок побачив, як у знайомого стирчить ніж під серцем. Крім того, він розповів, що не бачив та не чув, щоб обвинувачений просив, когось з сусідів викликати швидку допомогу.

У судовому засіданні були допитані інші свідки, покази яких вказують на вину чоловіка. Враховуючи всі докази, а також результати проведених судово-медичних експертиз, суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 15 (Замах на вчинення злочину) та ч. 1 ст. 115 (Замах на злочин) Кримінального кодексу України.

Обвинуваченому присудили сім років позбавлення волі. Крім того, з нього мають стягнути на користь бюджетно - фінансового управління виконавчого комітету Полтавської міської ради 20 846 грн витрат на стаціонарне лікування потерпілого.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

фото: ukrinform.ua