ДТП на Полтавщині: водія легковика засудили до умовного терміну

17 грудня 2021 0
Тетяна Наказненко
Улітку у Кременчуці зіткнулися легковик та мотоцикл. У результаті, водій останнього отримав тяжкі тілесні ушкодження. Водієві автомобіля за скоєння аварії призначили іспитовий строк.

Рік іспитового строку призначив Крюківський районний суд Кременчука водієві легковика, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з реєстром, 11 серпня 2021 року о 17:36 у Кременчуці на регульованому світлофором перехресті вулиці Першотравневої та вулиці Гагаріна водій автомобіля ГАЗ-31105-120 не надав дорогу водієві мотоцикла "YAMAHA Super Ténéré" та зіткнувся з ним.

Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, мотоцикліст зазнав тяжких тілесних ушкоджень.  

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, вибачався перед потерпілим. Потерпілий у суді додав, що претензій до обвинуваченого не має. Прохав не позбавляти його свободи. Водій завдану шкоду відшкодував.

Отже, чоловіка визнали винним за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху,  якщо воно заподіяло тяжке тілесне ушкодження потерпілому) Кримінального кодексу України та призначили покарання у виді позбавлення волі строком на три роки без позбавлення права керування транспортними засобами. Відповідно до ст. 75 Кримінального кодексу України, його звільнили від відбування призначеного судом покарання у виді позбавлення волі з випробуванням.

Із засудженого на користь держави мають стягнути 5 320 грн судових витрат на проведення експертиз, йдеться у тексті вироку.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, засудили студента Полтавського державного аграрного університету, який керуючи легковиком, скоїв смертельну дорожньо-транспортну пригоду.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області