261 доба російсько-української війни: головні новини станом на 11 листопада

11 листопада 2022 0
Яніна Климань
Обстріл Миколаєва та Вінниччини, звільнення 12 населених пунктів на Херсонщині й загальні втрати ворога протягом доби.

У ніч з 10 на 11 листопада окупанти обстріляли Миколаїв. Наразі відомо про двох загиблих та двох поранених внаслідок удару рашистів по п'ятиповерхівці. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко. Будинок зруйновано від п'ятого до першого поверху.

Окупанти обстріляли об'єкт критичної інфраструктури на Вінниччині, повідомив начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов.

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні. До нового пакету увійшли ракети для систем ППО Hawk, а також зенітні ракетні комплекси Avenger, озброєні ракетами "Stinger".

9 листопада на Херсонському напрямку ЗСУ звільнили 12 населених пунктів: Дудчани, П’ятихатки, Борозенське, Садок, Безводне, Іщенка, Костромка, Краснолюбецьк, Калинівське, Бобровий Кут, Безіменне і Благодатне.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала по ворогу десять ударів. Під ураження потрапили сім районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також три позиції зенітних ракетних комплексів противника.

За минулу добу Сили оборони збили ворожий гелікоптер Ка-52. Воїни ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, десять районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, три склади боєприпасів, п'ять засобів протиповітряної оборони та два інших важливих військових об’єктів російських окупантів.

Більше ніж 1259 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. Станом на ранок 11 листопада офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 430. Не зазнали змін і дані щодо поранених - понад 829.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 11 листопада: