Новий автопарк міськради: кому дістануться машини VIP- класу, а кому – економ

09 квітня 2021 0
Полтавська міська рада планує придбати 18 автомобілів майже за 11 мільйонів гривень. Автівки дістануться старостам та членам виконкому. Наразі ж міський голова та заступники їздять на "стареньких" "Volkswagen Passat" 2008 року випуску. У міській раді їх б


 Автопарк Полтавської міської ради поповниться 18 автівками. Витратити на них планують майже 11 мільйонів гривень.

 Зокрема хочуть придбати :11 автівок "Renault Duster" вартість кожної згідно з тендером 493 тисячі гривень, а ось на офіційному сайті автомобільного салону мінімальна ціна за цю автівку 380 тисяч гривень. Також депутати мріють й про дві "Toyota Camry" та п’ять "Toyota Corolla" на них витратять п'ять мільйонів 430 тисяч гривень, на сайті з компанії: ціна "Toyota Camry" стартує від 795 тисяч гривень, а мінімальна вартість "Toyota Corolla" – 512 тисяч гривень.

Наразі ж міський голова та заступники їздять на "стареньких" "Volkswagen Passat" 2008 року випуску. У міській раді їх близько десяти.

 "Ці машини 2008 року випуску, вони вже використали свій ресурс. Ми ухвалалили рішення, що виставимо їх на аукціон й продамо. Додати кошти й придбати якийсь бюджетний транспорт для старостату, щоб вони могли комунікувати", – сказав перший заступник міського голови Валерій Пархоменко.
Деякі старости не проти таких подарунків від влади.

"Я тільки позитивно ставлюсь, тому що в нас з 60 приєднаних сільських рад є тільки три машини й ті вже старі", – сказав староста Чорноглазівського округу Олександр Іщенко.


 "Автівка – це наполовину кабінет старости. Бо в основному зараз наша робота більш роз'їзна ніж кабінетна й такою вона й буде", – вважає староста Тахтаулівського округу Сергій Антонюк.


 "В мене з чоловіком один автомобіль на двох, в мене є родина і я не можу користуватись своїм автомобілем, щоб їздити по всім населеним пунктам", – розповіла староста Сем’янівського округу Наталія Іонова.

 А ось кому дістануться всі інші автівки міський голова та заступники ще не поділили.

"Будемо дивитися, що робити. Бо виконком додається, а ці автівки, що зараз належать виконавчому комітету їм вже десь по 13-14 років й пробіг там понад 500 тисяч на кожній автівці. Й ми порахували, що ремонтувати машину буде дорожче, ніж купити нову", – повідомив міський голова Олександр Мамай

 Ми вирішили розглянути можливі варіанти: кому ж дістануться автівки. 11 "Renault Duster" власність старост. А ось хто буде власниками "Toyota Camry" питання. На них імовірно будуть їздити Олександр Мамай та Андрій Карпов. П’ять автівок "Toyota Corolla" ймовірно дістануться заступникам.Однак машин п'ять, а заступників шість. Тобто хтось може ходити пішки, або діставатися як звичайні люди – громадським транспотом.

 Можливість була їздити велосипедом, однак і тут не судилося.

 "Напевно, не в Полтаві чиновники будуть їздити не велосипедах, бо ви ж знаєте за останні два-три дні відбулися ДТП за участі велосипедистів, тому напевно треба зробити нам інфраструктуру міста", – сказав перший заступник міського голови Валерій Пархоменко.

 Велосипеди віддадуть також в старостинські округи. А ось придбати машину, на якій зараз їздить полтавська влада, зможуть полтавці. Адже автівки будуть виставляти на аукціон.


Анастасія Гонтаренко, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення