Якщо не запровадять локдаун, школярі підуть на канікули вчасно

26 листопада 2020 0
Полтавські школи мають піти на зимовий відпочинок вже з 30 грудня, триватимуть канікули два тижні. Канікули планують провести за планом. Проте, терміни можуть зміститися через епідеміологічну ситуацію.

Полтавські школярі мають піти на зимові канікули вже перед Новим Роком. Наразі ж навчання продовжується у звичному режимі лише для учнів початкових класів, старші навчаються дистанційно. У гімназії № 6 близько 12-ї години батьки приходять, аби забрати малечу зі школи. Щодо зимових канікул кажуть так.

"Якщо в нас планується локдаун з 15 грудня, то можливо й дітей на канікули треба відправити 15 грудня. Все ж таки, якщо прогнозують, що друга хвиля у нас протримається грудень і січень, то можливо на цей піковий період, треба дітей залишити вдома. Це все ж таки мінус тридцять зайвих контактів для родини щодня", – розказала мама школяра Ольга Корнілова.

"Зимові канікули з Нового року до 10 січня. Хай так і буде", – сказала бабуся школяра Валентина Дишлюк.

"Ми б хотіли, щоб за розкладом, перед Різдвяно-Новорічними святами, аби підготуватися", – прокоментувала мама школяра Катерина Колотай.

"Перед Новим Роком, як завжди, коли діти йшли на канікули. Я думаю два тижні їм буде більш ніж достатньо", – мама школярки Дарина Манжус.

У закладі кажуть, на зимовий відпочинок сподіваються піти вчасно.

"На зимові канікули ми плануємо йти 31 грудня – це останній день навчання. Плануємо віддати дітям табелі, чи це буде у школі, онлайн передамо старшим класам. Будемо дивитися, яка ситуація буде на Полтавщині й в Полтаві, тому що здоров'я дітей і людей, звичайно, важливіше", – розповіла директорка гімназії № 6 Світлана Дяченко.

Щоп'ятниці відбувається засідання комісії ТЕБ і НС, де обговорюють впровадження тих чи інших карантинних обмежень.

"Якщо буде посилення і погіршення епідеміологічної ситуації, то можливо й 1-4 класи підуть на дистанційну форму навчання. Канікули поки що за планом. Якщо Уряд буде надавати рекомендації або вносити зміни, то звісно ми будемо виконувати ці рекомендації", – сказала заступниця міського голови з соціальних питань Тетяна Юрченко.

"Якщо локдаун, то що робити з дітьми? Молодшу школу та дитячі садки не включати до переліку закладів, які можуть закриватися. Або потрібно вже доходити до повного закриття країни з комендантським часом. Однак, якщо все ж таки, батьки будуть працювати, то відповідно дитячі садки та молодша школа повинні працювати також", – розказав епідеміолог Вадим Арістов.

Нагадаємо, у школах наразі діють певні правила: за столами сидить по чотири дитини, класи між собою не спілкуються, а в кабінетах під час уроку діти та вчитель можуть перебувати без маски.