233 доба російсько-української війни: головні новини станом на 14 жовтня

14 жовтня 2022 0
Яніна Климань
Обстріл Запоріжжя, Дніпропетровщини та Львівщини та загальні втрати ворога.

Зранку 14 жовтня російські війська вдарили трьома ракетами С300 по Запоріжжю, повідомив начальник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух. Уражено об’єкти інфраструктури. На місці влучань виникли пожежі.

В ніч з 13 на 14 жовтня над Дніпропетровщиною знищили чотири дрони-камікадзе, повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. Окупанти обстріляли Межівську громаду, поранений 51-річний чоловік. Понівечені промислове підприємство та оселі людей. Нікопольський район російські окупаційні війська били "Градами", важкою артилерією та дронами.

13 жовтня росіяни влучили в один з військових об‘єктів у Львівській області, повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький. Це повторне влучання у цей об'єкт. Знищене військове майно, жертв немає.

13 жовтня вдалося звільнити з полону 20 людей, повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. 14 - воїнів ЗСУ, чотири бійці ТРо, одного нацгвардійця та військовослужбовця ВМС. Є люди, яких росіяни утримували в Оленівці, на тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розповів про зброю, яку Україна незабаром отримає від союзників у НАТО. У списку засоби для глушіння безпілотників російського та іранського виробництва.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 25 ударів. Підтверджено ураження більш як 19 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також шість зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили п’ять крилатих ракет та дев'ять БпЛА.

Ракетні війська та артилерія за добу уразили три пункти управління, п'ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів. В зону вогневого ураження також потрапила ворожа станція радіоелектронної боротьби.

Більше ніж 1233 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Станом на ранок 14 жовтня офіційне число дітей-жертв за добу – 423, кількість поранених – понад 810.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 14 жовтня: