Незаконна порубка дерев на понад 200 000 грн: на Полтавщині судитимуть екскерівника фермерського господарства

04 червня 2021 0
Тетяна Наказненко
Направили до суду обвинувальний акт щодо екскерівника селянського фермерського господарства. Йому інкримінують незаконну порубку дерев на понад 200 000 грн.

Лубенська окружна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного з селянських фермерських господарств за незаконну порубку дерев, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України).  

Згідно з повідомленням Полтавської обласної прокуратури, у травні 2020 року на території Гребінківської міської територіальної громади на земельній ділянці, що перебуває у державній власності, керівник без передбаченого законом дозволу здійснив порубку 53 дерев породи верба. У результаті, інтересам держави завдали понад 200 000 грн збитків. 

Згідно зі статтею 69 Лісового кодексу України, спеціальне використання лісових ресурсів на виділеній лісовій ділянці проводиться за спеціальним дозволом – лісорубним або лісовим квитком, який безоплатно видає центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері лісового господарства.

фото: Полтавська обласна прокуратура