Понад 40 бійців з Полтавщини загинули на війні з росіянами у червні

02 липня 2022 0
Поліна Кузнецова
На Полтавщині протягом червня попрощалися з 49 захисниками України.

З 1 червня до 1 липня на Полтавщині в останню путь провели 49 захисників.

1 червня в Полтаві в останню путь провели солдата Олександра Кишко, 1978 року народження. Чоловік був уродженцем міста Кобеляки та загинув 29 травня

Також попрощалися з 55-річним Ігорем Ракуліним, він був сержантом. Боєць загинув 25 травня, захищаючи місто Сєвєродонецьк.

3 червня в Горішньоплавнівській громаді провели в останню путь старшого солдата ЗСУ Олександра Кравченка. Військовий, 1991 року народження, загинув в бою в районі Сєвєродонецька.

4 червня загинув старший солдат Руслан Дзюба з Засулля Лубенської громади. Військовий, 1977 року народження загинув поблизу села Бахмутське Донецької області.

Також у цей день стало відомо про загибель старшого сержанта Владислава Шелегеди з Гадяча. Військовий, 1977 року народження, загинув поблизу села Петрівське, що на Харківщині. З бійцем попрощалися 8 червня.

6 червня біля населеного пункту Званівка Донецької області під час ворожого артилерійського обстрілу загинув житель села Яхники, солдат Максим Юрійович Зінченко. З військовим 1997 року народження попрощалися 6 червня.

Також 6 червня поблизу села Званівка Донецької області загинув старший солдат Віталій Потапенко. Захиснику було 26 років.

7 червня у селі Нові Мартиновичі відбулася церемонія прощання з бійцем Нечаєвим Євгеном. Військовий, 1995 року народження, загинув 3 червня під час артилерійського обстрілу із системи "Град" в районі села Врубівка Донецької області.

Також в цей день стало відомо про загибель 36-річного військово з Горішніх плавнів Олексія Яцкова.

8 червня попрощалися зі старшим сержантом Євгенієм Кучером, який загинув внаслідок вибухової травми. Військовий загинув 27 травня в Миколаївській області при виконанні бойового завдання, внаслідок вибухової травми.

Про загибель сержанта з Гадячу Романа Ляша стало відомо 9 червня.

У бою з окупантами 1 червня в районі населеного пункту Миколаївка, що на Донеччині, загинув молодший сержант Роман Ляш. Народився військовий 22 лютого 1977 року в місті Гадяч. З 2014 року проходив службу на сході України, учасник АТО. З самого початку повномасштабного вторгнення долучився до лав Збройних сил України.

9 червня  в селищі Семенівка відбулася церемонія прощання з молодшим сержантом Коваленком Віталієм Сергійовичем, чоловік загинув 27 травня біля населеного пункту Покровськ Донецької області.

10 червня полтавці провели в останню путь В'ячеслава Богданчика, Сергія Чередника та Миколу Пістряка.

В’ячеслав Богданчик, 1998 року народження, загинув у боях з окупантами в районі Миколаївки Донецької області;

Сергій Чередник, 1975 року народження, загинув в результаті мінометного обстрілу окупантами поблизу населеного пункту Красногорівка Донецької області;

Микола Пістряк, 1975 року народження, загинув під час мінометного обстрілу ворогом поблизу Красногорівки Донецької області.

12 червня у Семенівці прощалися із бійцем Герасеменком Вадимом Олеговичем.

Загинув військовослужбовець 79 десантно-штурмової бригади та учасник АТО 6 червня 2022 року.  Народився Вадим 7 травня 1982 року в селі Зміївка Херсонської області. Оскільки рідне село чоловіка знаходиться під окупацією, рідні, що проживають там, вирішили його поховати у Семенівській громаді.

13 червня жителі Сагайдацького старостинського округу провели в останню путь солдата Олександра Науменка.

Чоловік з 2015 року став на захист України від агресії росії. Після початку повномасштабного вторгнення чоловік долучився до лав ЗСУ, але на службі його серце не витримало. 47-річного військового чекали вдома родина, друзі та знайомі.

Також в цей день батькам одногоз захисників  повідомили, що 5 травня під час бою на "Азовсталі" загинув майор окремого загону спецпризначення полку "Азов" Віталій Віталійович Зінченко. Військовий, 1995 року народження, народився в Устивиці.
У бою, помітивши ворожий танк, що виїхав на пряму позицію, Віталій накрив собою побратима, а сам отримав смертельне осколкове поранення.

14 червня на центральній площі міста Хорол відбулася церемонія прощання з загиблим воїном збройних сил України Валентином Марусенком. Чоловік, 1982 року народження, загинув 10 червня.

17 червня під час боїв з загарбниками загинули воїни з Лубенщини:

Старший сержант Арсененко Володимир Андрійович, 1983 року народження, був жителем Лубен та мав позивний «Веселий» не тільки серед військових, а й серед містян.

Сержант Панченко В’ячеслав Миколайович, 1980 року народження, незадовго до повномасштабного вторгнення повернувся до рідного міста і з перших днів війни став на захист Батьківщини.

20 і 21 червня на Лубенщині оголосили жалобу за загиблими.

Також 17 червня загинув військовослужбовець із Гадячу Костянтин Миколайович Васильченко, 1986 року народження.

18 червня в Лубнах попрощалися з жителем Пирятина Олександром Нехаєвим. Народився чоловік 24 січня 1983 року у селищі Новгородське Брянської області. У 90 роках родина Нехаєвих переїхала у село Прихідьки, де хлопець закінчив сільську школу. Проживав та працював у Пирятині.

У січні 2015 року Олександра мобілізували для участі в АТО. 5 березня 2022 року бійця знову мобілізували. Загинув чоловік 11 червня у Харківській області.

Також попрощалися з капітаном Мехедою Сергієм Олександровичем із Кременчука. Він загинув 16 червня внаслідок обстрілу та падіння Мі-8МТ.

19 червня у селищі Нові Санжари попрощалися із загиблим Захисником України Романом Чумаченком, йому було 19 років.

Поховали загиблого на кладовищі села Руденківка.

20 червня у Полтаві біля Свято-Успенського кафедрального собору відбулася церемонія прощання з загиблим Новіковим Ігорем Олександровичем, 1975 року народження.

Майор загинув 11 червня поблизу міста Ізюм Харківської області, його авто підірвалося на міні.

Бійця поховають на Затуринському кладовищі.

Також 20 червня, в результаті детонування міни, загинув Осягін Станіслав з Михайлівської громади Полтавської області.

Осягін Станіслав Володимирович, 1984 року народження, загинув поблизу населеного пункту Василівка, що на Харківщині. Військовий з Михайлівської громади мав звання старшого солдата.

21 червня Полтавщині в останню путь провели загиблих захисників України.

У ніч з 17 на 18 червня поблизу села Цапівка Харківської області загинули військовослужбовці:

Улянко Сергій Васильович, 1978 року народження, був головним сержантом, начальником складу взводу матеріально-технічного забезпечення, мешканець села Хвощівка;

Пономаренко Роман Юрійович, 1994 року народження, старший солдат, комірник речового складу взводу матеріально-технічного забезпечення, мешканець міста Хорол;

Тихоненко Андрій Валерійович, 1996 року народження,  старший солдат, швець ремонтної майстерні речового майна взводу матеріально-технічного забезпечення, мешканець міста Хорол;

Пантелей Олексій Миколайович, 1985 року народження, останні кілька років проживав у Лубнах разом із дружиною, семирічною донькою та чотирирічним сином;

Васильченко Костянтин Миколайович, 1986 року народження;

Мороз Руслан Ілліч, 1982 року народження;

Клименко Андрій Вікторович, 1971 року народження.

Поблизу населеного пункту Новолуганське, що на Донеччині, 30 травня загинув:

Тимошенко Юрій Григорович, 1980 року народження.

22 червня Пирятинська громада провела в останню путь Андрія Полєвика, загинув чоловік 18 червня під час бойового завдання у Донецькій області. Народився Андрій у Пирятині в 1985 році.

24 червня у Горішніх Плавнях попрощалися із старшим солдатом В’ячеславом Кіндером. 18 червня у боях з окупантами військовий, 1977 року народження, загинув поблизу села Новобахмутьского, що на Донеччині.

Жителі Онуфріївки 26 червня попрощалися з Севастьяновим Віктором. Військовий, 1970 року народження, був учасником АТО, двічі отримав контузію. За мужність та героїзм, проявлені при виконанні військового обов’язку, кулеметник неодноразово був нагороджений медалями. В чоловіка залишилася мати, дружина, дочка та онук.

Також 26 червня на Херсонщині під час артилерійського обстрілу загинув житель села Калашники Полтавського району, молодший сержант Саливін Олександр Олександрович.
Від початку повномасштабного вторгнення чоловік захищав країну. Олександр народився 19 липня 1989 року, повідомили в пресслужбі Мачухівської територіальної громади.
У військового залишилися батьки, цивільна дружина та донька.

27 червня полтавці провели в останню путь чотирьох військових.

Поблизу населеного пункту Синецький Сєвєродонецького району Луганської області під час бойових дій загинуло двоє бійців:

Кроль Олександр Сергійович, 1993 року народження, загинув 26 травня. Чоловік був солдатом Національної гвардії України;

Михайлов Денис Юрійович,1986 року народження, загинув 26 травня. Військовий був майором Національної гвардії України.

Неподалік населеного пункту Уди, що на Харківщині, у бою з диверсійно-розслідувальною групою росіян загинули двоє захисників:

Халява Станіслав Петрович, 1985 року народження, загинув 24 червня. Боєць був старшим солдатом збройних сил України.

Удовіченко Сергій Віталійович, 1989 року народження, загинув 25 червня. Військовий був старшим водієм військової частини.

28 червня у селі Михайлики жителі попрощалися з 23-річним Павлом Мучичкою. Боєць загинув 21 червня у результаті обстрілу під час виконання бойового завдання Лисичанську Луганської області.

Також 28 червня поблизу міста Слов’янська Донецької області загинув молодший сержант десантно-штурмових військ, житель села Кунівка Кобеляцької громади, Шевченко Максим Михайлович.

З початку повномасштабного вторгнення рф, боєць отримав дві бойові нагороди "За вірність присязі" та "За зразкове виконання бойових завдань".

Живим коридором у Карлівці 29 червня провели жителя Мартинівської громади Забару Вадима Юрійовича. 12 червня чоловіку виповнилося 29 років, 26 червня в селі Кленове Донецької області військовий загинув.

Також 29 червня під час артилерійського обстрілу в селі Білогорівка Луганської області загинув житель Полтавщини Сергій Окара.

Чоловік захищав країну з 2014 року, був в багатьох "гарячих точках". З першого дня широкомасштабного вторгнення рф, він пішов на фронт.

Народився Сергій Миколайович 26 вересня 1972 року у селищі Опішня. Закінчив Опішнянську середню школу №1, Охтирський технікум механізації та електрифікації сільського господарства.
Про дату прощання повідомлять пізніше. Бійця зустрічатимуть "живим коридором".

Також 29 червня загинув під час бойових дій загинув житель Кременчука - майор Ігор Пугач.

30 червня у Пирятині на площі перед будівлею міської ради попрощалися із солдатом Юрієм Пидяком, який загинув на Донеччині. Військовий загинув 26 червня. З червня 2020 року підписав контракт на службу в лавах Збройних сил України.

Полтавці попрощалися з Назаренком Сергієм Сергійовичем. Він загинув 24 червня поблизу населеного пункту Новоукраїнка Донецької області у віці 21 року. Поховали воїна на Затуринському кладовищі міста Полтава у секторі почесних поховань з військовими почестями.

У Семенівській громаді Кременчуцького району відбулася церемонія прощання з солдатом Коваленком Віталієм Валерійовичем. Він загинув 9 травня у віці 47 років. Поховали воїна з військовими почестями в селі Карпиха.

Жителі Чорнухинської громади Лубенського району попрощалися зі старшим солдатом В'язовським Богданом Феліксовичем. Він загинув 24 червня у віці 31 року. Поховали бійця в рідних Чорнухах з військовими почестями.