Попри рішення міськвиконкому, опалювальний сезон у Полтаві так і не розпочали

15 жовтня 2021 0
15 жовтня у Полтаві мали увімкнути опалення. Таке рішення ухвалили на позачерговому міськвиконкомі. Проте опалювальний сезон у місті так і не розпочали. Все через те, що підприємство "Полтаватеплоенерго" не бачить підстав для ввімкнення тепла.



Відсьогодні у Полтаві мав розпочатися опалювальний сезон. Проте тепла у будинках та більшості комунальних закладів поки немає. Все через те, що підприємство "Полтаватеплоенерго" не бачить підстав для його ввімкнення.

"Тому очікувати, що найближчим часом у житловому секторі Полтави з'явиться опалення точно не варто. Для того, щоб в реаліях дня сьогоднішнього ми увійшли в опалювальний сезон і пройшли його необхідно підвищити тарифи для споживачів", – розповів керівник пресслужби "Полтаватеплоенерго" Олександр Циганок.

 Поки що опалення увімкнули лише в деяких лікарнях міста. У перинатальному центрі тепло є вже майже два тижні.

"Опалення увімкнули 4 жовтня. На прохання адміністрації, тому що у нас жінки з дітками. Зараз у палатах 23-26 градусів, буває так тепло, що провітрюють", – зазначила головна акушерка Перинатального центру Полтавської обласної клінічної лікарні Лідія Дивинець.

Деякі полтавці вважають, що вмикати опалення потрібно, адже у квартирах вже холодно.

"У мене кутова квартира, у хаті зараз 17 градусів. Нормально це? Ну я вже звик. Вночі оце одягнувся, коло телевізора посидів і ліг спати", – зауважив полтавець Олексій Олексійович.

Пенсіонерка Наталія Олександрівна зігрівається теплими речами, а також час від часу вмикає обігрівач у квартирі.

"Ходжу, ношу той обігрівач з кімнати в кімнату, потрошку, щоб небагато платити. І так 500 гривень заплатила за світло", – сказала полтавка Наталія Олександрівна.

А деякі полтавці вважають, що вмикати тепло ще рано.

Не так сильно ще й холодно, щоб можна було вмикати, так некомфортно, – прокоментувала полтавка Неля Олександрівна.
А як грієтеся? – запитали ми.
– Отак, вдягаємося, – відповіла полтавка Неля Олександрівна.

Якщо в установах та будинках тепло не увімкнуть, міська влада буде спілкуватися з керівництвом комунального підприємства "Полтаватеплоенерго".

"З 15 числа повинна відбутися подача тепла в житловий фонд, а також в комунальні заклади освіти, медицини, а також всього, що стосується життєзабезпечення міста", – розповів перший заступник міського голови Валерій Пархоменко.

Зазвичай опалювальний сезон розпочинається тоді, коли середня добова температура опускається нижче 8 градусів та тримається так протягом трьох діб. Коли саме полтавці матимуть тепло у квартирах цього року у комунальному підприємстві "Полтаватеплоенерго" не відповіли.