167 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 9 серпня

09 серпня 2022 0
Поліна Кузнецова
Обстріли Дніпропетровщини, ракетні удари по Харкову та втрати ворога: головне станом на ранок 9 серпня.

 

У ніч 9 серпня російська армія вкотре завдала ударів по двох районах Дніпропетровської області - Нікопольському та Синельниківському. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

По Нікополю вночі тричі стріляли з реактивних систем залпового вогню "Град". У місто прилетіли 120 реактивних снарядів. Пошкоджені кілька житлових будинків. На трьох підприємствах понівечені цехи, майстерні, адмінприміщення та автівки. Постраждав працівник одного з підприємств. 46-річний чоловік госпіталізований з переломом.

У Синельниківському районі під обстріл потрапила Великомихайлівська громада. Є руйнування житла.

В ніч з 8 на 9 серпня росіяни завдали ракетні удари по Харкову. Про це повідомив голова Харківської ОВА.

Вночі близько 2:00 год ворог завдав ударів по Шевченківському та Індустріальному районах. У Шевченківському районі пошкодили готельно-ресторанний комплекс.

Ще один удар зафіксували на відкритій території в Індустріальному районі, пошкоджені елементи транспортної та критичної інфраструктури.

Зранку 9 серпня близько 07:00, ворог обстріляв околиці міста Миколаїв. Про це повідомив голова Миколаївської ОВА.

Вночі 9 серпня близько 03:00 обстрілів зазнало селище Березнегувате. Пошкоджені житлові будинки.

Більше ніж 1064 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Станом на ранок 9 серпня офіційне число дітей-жертв – 361; поранених - 703.