Обстріл ТЦ у Кременчуці: ситуація станом на ранок 29 червня

29 червня 2022 0
Яніна Климань
На місці обстріляного ракетами ТЦ у Кременчуці рятувальники розібрали 75% завалів та виявили вісім фрагментів людських тіл.

Станом на 8:00 29 червня у Кременчуці на місці обстріляного ТЦ  пошукові роботи продовжують, розбирають пошкоджені будівельні конструкції за допомогою важкої інженерної техніки та засобів малої механізації. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС України.

Підрозділи ДСНС обстежили та розібрали уламки будівельних конструкцій на 75 % загальної площі об'єкта.

Внаслідок обстрілу торговельного центру загинули 18 осіб (з яких 1 особа померла в лікарні), під час розбору завалів виявили вісім фрагментів людських тіл.

За медичною допомогою звернулася 61 особа, з них 26 доставили до лікарні інтенсивного лікування м. Кременчук.

Близько 17:00 27 червня під час гасіння пожежі втратив свідомість начальник чергової зміни ОКВ 4 ДПРЗ, якого з попереднім діагнозом отруєння продуктами горіння доставили до реанімаційного відділення Кременчуцької центральної районної лікарні.

О 4:12 29 червня під час підготовки до демонтажу залізобетонних плит, стався зсув однієї з них, внаслідок чого отримали травми два рятувальники – начальник караулу 5 ДПРЧ м. Миргород та старший рятувальник дозиметрист АРЗ СП. Наразі вони перебувають у лікарні.

До робіт залучили 392 особи та 65 одиниць техніки, з них від ДСНС 195 осіб та 47 од. техніки (ТРО 30 осіб; НГУ 40 осіб; комунальні служби 110 осіб, 13 од. техніки, НПУ 14 осіб та 4 од. техніки, швидка медична допомога 3 особи та 1 од. техніки).

Фото: ДСНС України