312 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 1 січня

01 січня 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини, Миколаєва та Дніпропетровщини, 45 збитих ворожих "Шахедів", втрати ворога: головне станом на ранок 1 січня.

У ніч з 31 грудня 2022 на 1 січня 2023 року російські окупанти з мінометів та артилерії завдавали ударів по мирному населенню міст і сіл Харківщини. Під вогнем були Куп'янськ, Вовчанськ та інші населені пункти Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У Куп'янську внаслідок ворожих обстрілів пошкоджень зазнали господарські будівлі, сталися масштабні пожежі.

31 грудня о 14:00 зазнав ворожого ракетного обстрілу Миколаїв. Руйнувань зазнали два житлові будинки, пошкоджень - ще 12 житлових будинків та три навчальні заклади. Поранення отримали семеро осіб. Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

У ніч з 31 грудня на 1 січня росіяни двічі обстріляли Нікопольський район Дніпропетровщини. Били з "Градів" та важкої артилерії по житлових кварталах Червоногригорівської та Нікопольської громад. Унаслідок обстрілів осколково-опікове поранення очей отримала 48-річна жінка, її доправили до лікарні. Ранком поранену виписали.

Станом на ранок 1 січня 2023 року більше ніж 1328 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. 452 дитини загинули та понад 876 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

У ніч з 31 грудня на 1 січня оборона Повітряних Сил, у взаємодії з протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищила 45 ворожих ударних безпілотних літальних апаратів "Shahed-131/136". Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 1 січня: