Викрили жителів Полтавщини, які ошукували людей через фіктивні онлайн магазини

28 січня 2022 0
Ольга Семенко
На Полтавщині викрили групу людей, які продавали в інтернеті уявну техніку та новорічні ялинки.

Поліціянти викрили двох жителів Полтавської області та одного жителя Харківської, яких підозрюють у шахрайстві. За інформацією пресслужби Головного управління Нацполіції Полтавщини, усім трьом по 23 роки.

На спеціально створених для фіктивних інтернет-магазинів сайтах вони пропонували популярні товари на умовах часткової або повної передоплати на банківську картку, а одразу після вдалої угоди – додавали номер клієнта до "чорного" списку.

В асортименті магазинів були різні непродовольчі товари: від наборів інструментів до новорічних ялинок. Фіктивні магазини рекламували через соцмережі та відомі вебресурси. Вони існували лише кілька днів, а кожний новий відрізнявся від попереднього незначною видозміною назви, іншим контактним телефоном та новим номером банківської картки для оплати послуг. 

Під час обшуків за адресами проживання фігурантів, вилучили комп’ютерну техніку, понад десяток мобільних телефонів, понад пів сотні банківських карток, флеш-накопичувачі, понад десяток сім-карт різних операторів мобільного зв’язку, готівку в національній та іноземній валюті.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України. Призначили низку судових експертиз, триває слідство.

Одному з фігурантів вже вручили підозру, готують повідомлення двом іншим.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області