У Полтаві розпочав роботу будиночок Святого Миколая

23 грудня 2021 0
Напередодні новорічних святкувань у Полтаві побільшало святкових локацій. Одна з них розташована поруч зі Свято-Успенським собором. Будиночок Святого Миколая у Полтаві діє вже шостий рік. Організатори – Полтавський батальйон небайдужих.



У Полтаві розпочав роботу будиночок Святого Миколая. Діти приходять сюди, аби поспілкуватися з чарівником, розповісти вірша та отримати солодощі у подарунок.

"Я думаю, що це чудова ідея, це дуже круто, особливо в наш час, коли мало розваг, зробити дітям радість і подарувати таку можливість поспілкуватися зі Святим Миколаєм", – розповіла полтавка Олена Ромашева.

"Мені там подобається. Я просто розказала віршик, і він мені дав подарунки, я нічого у нього не просила", – сказала полтавка Анастасія.

У будиночку можна придбати вироби майстрі Полтавщини. Всі вилучені кошти спрямують на благодійність.Окрім малечі до будиночку Святого Миколая заходять також і дорослі.

"Дорослий може прийти сюди, й одночасно обрати подарунок для своїх близьких, ще й долучитися до такої галантної справи. Мені здається, що це прекрасно", – розповіла полтавка Вікторія Мала.

Будиночок відкритий щодня, окрім понеділка й вівторка. А от, аби потрапити до самого Миколая треба приходити вихідними, або у святкові дні.

"Дитина бачить, що це реальна людина, яким Святий Миколай і є насправді, це не вигадка й не фантазія. Дитина отримує можливо мрію, але те, що подарунок отримує, то це точно", – розповів священник Свято-Успенського собору Сергій Бондар.

У місцевих підприємців є традиція, щороку допомагати будинку Святого Миколая. В цьому році сюди передали аж 30 ящиків мандаринів, все це роздають діткам.

"Цього року не залежно від карантину ми змогли відкритися значно легше, ніж торік. Багато гостей ми приймаємо. Звичайно вимагаємо, щоб всі були у масці. В середину до Миколая може зайти одна родина, волонтери слідкують за цим", – сказала голова громадської організації Команда небайдужих Наталія Гранчак.

Працюватиме будиночок до 19 січня, а всі солодощі, які лишаться роздадуть багатодітним родинам.