У Полтавській області затримали особу, яка причетна до вбивства жінки

23 лютого 2022 0
Яніна Климань
Упродовж шести років поліціянти встановили чоловіка, якого підозрюють у вбивстві жительки Полтавщини.

26 квітня 2016 року в Лубнах до поліціянтів звернувся охоронець колишньої товарної станції. Чоловік повідомив, що під час обходу території станції він виявив тіло жінки з ознаками насильницької смерті.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції Полтавщини, чоловік зустрів 48-річну жінку (на момент 2016 року) на території товарної станції, вбив її та втік з місця події.

Під час огляду місця злочину слідчі вилучили сліди та ряд речових доказів.Все вилучене дослідили експерти. Зокрема, провели судово-медичну, молекулярно-генетичну (ДНК), трасологічну експертизи та ряд інших оперативно-розшукових і слідчих дій, завдяки яким встановили підозрюваного.

Ним виявився 59-річний житель міста Лубни, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за злочини.

Йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 13 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство, тобто протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство) Кримінального кодексу України.