Посадовця полтавської лікарні обвинувачують у підробленні документів

24 січня 2022 0
Ольга Семенко
На Полтавщині судитимуть посадовця лікарні, який, підробивши документи, завдав збитків на понад 280 000 грн.

Полтавська окружна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо службовця однієї з міських лікарень. Йому інкримінують зловживання службовим становищем та внесення до офіційних  документів  завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364,  ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України), повідомила пресслужба Полтавської обласної прокуратури.

У квітні 2020 року, попри звільнення від сплати податку на додану вартість операцій із постачання медичних товарів і обладнання у період запобігання поширенню COVID-19, службовець, укладаючи договір про закупівлю пересувної флюороскопічної рентгенівської системи, включив вказаний податок до вартості медичного обладнання. Надалі, при перерахунку коштів товариству-постачальнику обладнання з місцевого бюджету, зайво сплатили понад 280 000 грн податку на додану вартість, а територіальній громаді завдали збитків на вказану суму.

Також, не маючи законних повноважень, обвинувачений підписав договір про закупівлю товарів та додаток до нього від імені керівника лікарні.

Під час досудового розслідування, постачальник повністю відшкодував збитки.