224 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 5 жовтня

05 жовтня 2022 0
Дар'я Жученя
Удари по Київщині та Дніпропетровщині, утворення військових адміністрацій на деокупованих територіях, втрати ворога: головне станом на ранок 5 жовтня


Вночі росіяни "Градами" та важкою артилерією обстріляли три громади Нікопольського району - Червоногригорівську, Нікопольську та Марганецьку, що на Дніпропетровщині. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

У Червоногригорівській громаді два будинки знищили, до 20 понівечили. Російські снаряди пошкодили два ліцеї, церкву, магазин, газопровід та лінії електропередач. У Нікополі обстрілом побили бази відпочинку. У Марганецькій громаді рятувальники продовжують обстеження території.

На Харківщині утворили 13 військових адміністрацій на звільнених від окупантів територіях. Серед них Чугуївська, Ізюмська, Дергачівська, Балаклійська та інші. Про це 4 жовтня повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Вночі ворог завдав ударів дронами-камікадзе типу Shahed-136 по Білій Церкві, що на Київщині. Усього шість влучань та вибухів. Постраждала одна людина. Про це повідомили у Київській ОВА.

Одна з бойових груп Сил спеціальних операцій України захопила на Харківщині ворожий КАМАЗ, набитий боєприпасами. Ще одним трофеєм стала БМП-1 противника. Уся зброя піде на користь Сил оборони України. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Командування Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Станом на ранок 5 жовтня більше ніж 1205 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. 418 дітей загинули та понад 787 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Втрати ворога станом на ранок 5 жовтня: