Полтавські учні мерзнуть на уроках, бо у школах не увімкнули опалення

19 жовтня 2021 0
У жодній школі міста "Полтаватеплоенерго" не увімкнуло опалення. У ліцеї №33 деякі діти сидять у курточках. У ліцеї № 6, попри відсутність опалення, у кабінетах тримається 20 градусів тепла. У навчальному закладі №17 також немає опалення.





У школах Полтави досі не увімкнули опалення. І це попри те що тепло у місті мали дати з 15 жовтня. У ліцеї №33 деякі діти сидять у курточках.

"Бо буває холодно.Зараз також холодно", – сказала учениця Дарина Болошенко.

"У класі не дуже холодно, прохолодно, але не так, щоб у курточці сидіти, можна ходити у кофтах", – додала учениця Аліса Заводська.

У деяких кабінетах тепліше.

"Мені ніколи тут не було холодно, але було спекотно. Нам відкривали вікна, щоб було комфортно", – зауважила учениця Маргарита Чубенко.

Адміністрація школи також чекає на опалення.

"Хочу, щоб у школі було комфортно та тепло. А зараз в класах, коли сонечко, то комфортно, але нам також і класи потрібно провітрювати й це може викликати певні проблеми", – прокоментувала заступниця директора з виховної роботи школи №33 Вікторія Пікунова.

У ліцеї № 6, попри відсутність опалення, у кабінетах тримається 20 градусів тепла.

"Коли ми в класі, коли уроки, то в кофті, а зараз так ходжу", – сказала учениця Мілана Литвиненко.

А в коридорах холодніше, на вході близько 15 градусів.

"Температура у кабінеті 19-20 градусів, трошки менша у спортивному залі, але це дозволяє діткам займатися. У роздягальнях тепліше, а всі кабінети теплі", – розповіла заступниця директора школи №6 Наталія Саєнко.

У навчальному закладі №17 також немає опалення, проте школа до запуску тепла вже готова.

"Зараз у навчальному закладі різна температура у різних кабінетах, є кабінети з гарним температурним режимом і кабінети навіть провітрюються", – розповіла директор ліцею №17 Олена Говтвяниця.

"Якщо ми одягаємося не тепло, то нам вчителька каже, що треба наступного разу потрібно одягнутися тепліше, щоб не захворіти", – сказала учениця Валерія Герасименко.

Тепла у школах поки не буде, через заборгованість комунального підприємства "Полтаватеплоенерго".

"Причина одна – незбалансованість тих тарифів, за якими працює "Полаватеплоенерго", надаючи послуги цій категорії споживачів за тими тарифами, які чинні для надання послуг. Полтаватеплоенерго буде щодобово отримувати щодобово чистий збиток нескомпенсованими тарифами понад три мільйони гривень", – зазначив керівник пресслужби КП "Полтаватеплоенерго" Олександр Циганок.

"Об’єкт абсолютно незалежний і сам приймає рішення. У четвер буде сесія, на якій будуть депутати ухвалювати рішення про зміну тарифу, як це впливатиме на початок опалювального сезону, у них запитайте", – сказав заступник голови Полтавської обласної ради Олексій Чепурко.

За словами "Полтаватеплоенерго", опалювальний сезон у школах можливо розпочнеться після закінчення осінніх канікул.