256 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 6 листопада

06 листопада 2022 0
Дар'я Жученя
Обстріли Дніпропетровщини та Запоріжжя, ситуація на Херсонщині, втрати ворога: головне станом на ранок 6 листопада.


У ніч із 5 на 6 листопада російські окупаційні війська обстріляли Нікопольський район Дніпропетровщини вісім разів. Поцілили по трьох громадах - Нікопольській, Марганецькій та Мирівській. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Дев’ятирічна дівчинка, яку напередодні увечері поранили росіяни, у лікарні під наглядом медиків. Її стан лікарі оцінюють як середній.

У ніч із 5 на 6 листопада росіяни завдали удару по Запоріжжю. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Анатолій Крутєв.

Ворожі обстріли зруйнували будівлю цивільної інфраструктури, внаслідок чого одна людина загинула.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони України сім разів вдарила по ворогу. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Постраждали шість областей концентрації особового складу, озброєння та військової техніки, а також позиції протиповітряної оборони противника. Українські підрозділи протиповітряної оборони збили чотири безпілотники.

5 листопада окупанти надіслали абонентам російських мобільних операторів у Херсоні повідомлення з попередженням про ймовірну підготовку масштабного обстрілу з боку ЗСУ та із зверненням покинути правобережну частину міста. Водночас у деяких населених пунктах росіяни знищують вежі українських мобільних операторів.

Більше ніж 1257 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. Станом на ранок 6 листопада офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося – 430, поранених - понад 827.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 6 листопада: