У Полтаві місцеву жительку та підприємця підозрюють у незаконному переправленні чоловіків через кордон в умовах воєнного стану

04 листопада 2022 0
Дар'я Жученя
У Полтаві повідомили про підозру місцевій жительці та фізичній особі-підприємцю в організації незаконного переправлення чоловіків через кордон в умовах воєнного стану.

У Полтаві правоохоронці викрили 31-річну місцеву жительку та 50-річного підприємця за підозрою у сприянні незаконному переправленні чоловіків через державний кордон України в умовах воєнного стану. Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

Полтавка звернулася до фізичної особи-підприємця з пропозицією посприяти двом її знайомим чоловікам у перетині державного кордону України.

ФОП, маючи ліцензію на здійснення міжнародних автобусних перевезень, вніс до інформаційної системи "Шлях" неправдиві відомості щодо наявності у чоловіків права на виїзд за кордон. На підставі цієї фіктивної інформації чоловіки перетнули кордон України, як водії, які працюють у підприємця та перевозять гуманітарні вантажі.

Наразі фігурантам повідомили про підозру у керівництві та сприянні незаконного переправлення кількох осіб через державний кордон України шляхом усунення перешкод та складанні завідомо підроблених офіційних документів, які надають певні права, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 332, ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України).