У полтавському пологовому будинку відкрили відділення постнатальної реабілітації. ФОТО

18 січня 2022 0
Ольга Семенко
У міському пологовому будинку Полтави створили відділення постнатальної реабілітації та ІІ етапу виходжування новонароджених.

18 січня в полтавському міському пологовому будинку відкрили новостворене відділення постнатальної реабілітації та ІІ етапу виходжування новонароджених. Про це повідомила пресслужба Полтавської міської ради.

Для створення цього відділення, протягом 2020-2021 років зробили капітальний  ремонт – реконструкцію з оснащенням обладнанням на загальну суму 16 400 000 грн. Крім того, на 2 600 000 грн закупили:

інкубатори для новонароджених,

дитячі ліжка з підігрівом,

дорослі функціональні ліжка,

медичні меблі,

монітори пацієнтів та інше.

Пологовий будинок впровадив у роботу акушерської служби сучасні принципи ефективної перинатальної допомоги, рекомендованої ВООЗ та ЮНІСЕФ, має статус "Лікарня, доброзичлива до дитини" та "Чиста лікарня безпечна для пацієнта", має власну бактеріологічну лабораторію, діючу систему інфекційного контролю. Цілодобово працює клініко-біохімічна лабораторія, функціонує центральна стерилізаційна.

Відділення патології вагітності переформатували у відділення патології вагітності та екстрагенітальної патології (з ліжками для невиношування); запрацювала консультативно-діагностична поліклініка; значно розширений спектр лабораторних досліджень; дооснастили пологовий будинок високотехнологічним обладнанням відповідно до табелів оснащення та проєкту вимог до медичних послуг, які надаються за Програмою медичних гарантій. Впроваджені та активно розвиваються малоінвазивні технології повного спектра оперативних втручань у пацієнтів з гінекологічними захворюваннями.  

Полтавський пологовий будинок розрахований на 185 ліжок, з яких 121 – акушерське. Він виконує функцію міжрайонного перинатального центру і надає допомогу вагітним, роділлям, породіллям та новонародженим дітям міста Полтави та Полтавської області (Машівської, Диканської, Котелевської, Зіньківської, Новосанжарської, Карлівської районних рад та Машівської, Михайлівської та Опішнянської ОТГ).

фото: пресслужба Полтавської міської ради