Водія, який у нетверезому стані скоїв смертельну ДТП на Полтавщині, засудили до ув’язнення

04 листопада 2021 0
Тетяна Наказненко
До 5,5 років ув’язнення засудили водія легковика, який у нетверезому стані на Полтавщині скоїв смертельну дорожньо-транспортну пригоду.

П’ять років та шість місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий же термін призначив Хорольський районний суд водієві, який у нетверезому стані скоїв смертельну аварію. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.  

Згідно з реєстром, 2 червня 2021 року близько 11:50 обвинувачений у стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем "Mitsubishi Outlander", їхав 242 км + 700 м автодороги Київ – Харків - Довжанський на території Лубенського району. Розвертаючись в напрямку Києва, він порушив правила дорожнього руху, та зіткнувся з вантажівкою "MAN" під керуванням 49-річного чоловіка, яка рухалася в правій смузі руху в сторону столиці. У результаті аварії, 60-річний пасажир легковика від отриманих поранень помер на місці події.

У судовому засіданні 58-річний обвинувачений вину у вчиненні злочину визнав повністю.

Його дії кваліфікували за ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України, як порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння, що спричинило смерть потерпілого.

З чоловіка мають стягнути на користь дочки загиблого 130 000 грн моральної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, йдеться у вироку.

На користь держави він має сплатити 4 118 грн в рахунок відшкодування вартості проведених у справі експертиз.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.