На Полтавщині, за скоєння смертельної ДТП, мотоцикліста засудили до ув'язнення

16 липня 2021 0
Тетяна Наказненко
Чотири роки позбавлення волі призначив суд мотоциклістові, який у нетверезому стані на Полтавщині скоїв смертельну аварію.

Чотири роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки призначив Хорольський районний суд мотоциклістові, який у нетверезому стані скоїв смертельну дорожньо-транспортну пригоду. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з текстом вироку, 16 червня 2016 року близько 23:00 обвинувачений перебував у стані алкогольного сп'яніння за кермом мотоцикла "ІЖ Планета 5". З ним також перебували двоє пасажирів. На автодорозі між селами Новоаврамівка та Староаврамівка на території Хорольського району мотоцикліст не врахував дорожню обстановку, не вибрав безпечну швидкість та, втративши контроль над транспортним засобом, допустив його падіння на проїзну частину.

У результаті цього, пасажирка отримала тяжкі тілесні ушкодження, внаслідок яких померла.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєнні злочину визнав. Загибла була його співмешканкою, інша потерпіла – племінницею померлої.

Таким чином, суд визнав чоловіка винним в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.

Із засудженого мають стягнути 11 440 грн на користь держави в рахунок відшкодування вартості проведених у справі експертиз.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного сууд протягом 30 днів з дня його проголошення.