244 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 25 жовтня

25 жовтня 2022 0
Дар'я Жученя
Обстріли Дніпропетровщини та Харківщини, евакуація з Херсона, втрати ворога: головне станом на ранок 25 жовтня.

Протягом ночі з 24 на 25 жовтня росіяни атакували "Градами", важкою артилерією та дронами-камікадзе Нікопольський район Дніпропетровщини. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Під ворожий вогонь потрапили три громади - Нікопольська, Марганецька та Мирівська. Пошкоджень зазнали будинки, автівки, харчове підприємство та водогін.

24 жовтня ворог обстріляв Харківщину: Куп'янськ та Вовчанськ, а також населені пункти Куп'янського, Чугуївського, Харківського, Богодухівського та Ізюмського районів.

У Куп'янську внаслідок ракетного удару, попередньо ракетами С-300, пошкоджень зазнала адміністративна будівля. У Дворічанській громаді пошкодили житловий будинок, сталася пожежа. Люди залишились неушкодженими. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У Золочівській громаді Богодухівського району Харківщини з пораненням госпіталізували 36-річного тракториста. В Куп'янському районі госпіталізували трьох людей, що отримали поранення напередодні.

Триває евакуація місцевих жителів з тимчасово окупованого Херсона. З правого берега міста до населених пунктів Генічеськ і Скадовськ вивезли техніку і персонал всіх банків та окупаційної адміністрації. Викрали обладнання інтернет-провайдерів. Екстрені служби та медики підлягають евакуації. Припинили фінансування шкіл та забезпечення харчуванням дітей у школах. Збільшилася кількість грабежів місцевих жителів та випадків мародерства. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Станом на ранок 25 жовтня більше ніж 1251 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. 430 дітей загинули та понад 821 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 25 жовтня: