Засудили жінку, яка кидала каміння в автобуси з евакуйованими та поліційні машини під час заворушень у Нових Санжарах

15 грудня 2020 0
Ольга Семенко
Суд оштрафував жительку Полтавщини, яка брала участь у заворушеннях у Нових Санжарах, зокрема нецензурно лаяла поліціянтів та кидала каміння в їхні автівки й автобуси з евакуйованими.

850 грн штрафу отримала жителька Полтавської області, яка участь у масових заворушеннях у Нових Санжарах та районі. Відповідний вирок ухвалив Новосанжарський районний суд Полтавської області. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, 20 лютого 2020 року в Нових Санжарах та Новосанжарському районі відбулися масові мітинги у звʼязку з тим, що до медичного центру Національної гвардії України «Нові Санжари» привезли евакуйованих з Уханя українців та іноземців.

Близько 19:00 обвинувачена, перебуваючи в селі Руденківка Новосанжарського району, нецензурно лаяла правоохоронців, не реагувала на зауваження, кидала каміння в автобуси з евакуйованими громадянами та в автомобілі Нацполіції й Нацгвардії, в яких перебували правоохоронці.

Дії жінки кваліфікували за ч. 1 ст. 296 (Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом) Кримінального кодексу України. У суді вона власну вину визнала.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.