323 доба війни в Україні: головне станом на ранок 12 січня

12 січня 2023 0
Російські війська обстрілювали Дніпропетровську, Запорізьку та Миколаївську області.

Вночі 12 січня росіяни обстріляли Нікопольський район Дніпропетровської області. Під вогонь потрапила Марганецька громада. Туди ворог направив близько десяти снарядів. Пошкодили декілька приватних будинків та господарських споруд. Поранених немає. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

11 січня російські війська завдали удару по Очаківській та Куцурубській громадах Миколаївської області. Попередньо, без руйнувань та поранених. Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Протягом 11 січня ворог обстріляв населені пункти Запорізької області: Запоріжжя, Білогір'я, Ольгівське, Гуляйпільське, Гуляйполе, Новояковлівка, Чарівне, Преображенка, Мала Токмачка, Кам'янське, Степове, Оріхів, Залізничне, Новоандріївка, Дорожнянка, Малинівка, Новоданилівка, Лук'янівське, Малі Щербаки. Надійшло 25 повідомлень про руйнування житла громадян та об’єктів інфраструктури. Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

11 січня Авіація сил оборони завдала 20 ударів по районах зосередження ворога, а також три удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Також наші ракетні та артилерійські війська уразили ворожий пункт управління, сім районів зосередження живої сили та три склади боєприпасів російських окупантів. Про це повідомив речник Генерального Штабу Збройних Сил України Олександр Штупун.

Понад 1332 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. Станом на ранок 12 січня офіційне число дітей-жертв за добу – 453, поранених - 879.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 12 січня: