Засудили двох чоловіків, які пограбували пункт обміну валют в Полтаві

09 червня 2021 0
Ольга Семенко
Суд виніс вирок двом грабіжникам, які напали на пункт обміну валют на Боженка.

По вісім років позбавлення волі з конфіскацією всього майна отримали двоє жителів Полтавщини, які пограбували в Полтаві пункт обміну валют. Відповідний вирок ухвалив Октябрський районний суд Полтави. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, один з обвинувачених – уродженець Хорольського району, другий – Козельщинського. Обидва – студенти Полтавського університету економіки і торгівлі.

21 березня 2020 року близько 6:15 вони, діючи за попередньою змовою, прибули до обмінного пункту валюти ТОВ "24 Онлайн", де протягом дня спостерігали за ним. О 17:33 вони вдягнули медичні маски та рукавички й, погрожуючи пістолетом "Stalker", пограбували заклад. Після чого зникли з місця події на автомобілі "Geely CK", на якому заздалегідь замінили номерні знаки.

Загальна сума завданих збитків склала 287677,34 грн.

Дії чоловіків кваліфікували за ч. 4 ст. 187 (Напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров`я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, з проникненням у інше приміщення, спрямований на заволодіння майном у великих розмірах) Кримінального кодексу України.

У суді обвинувачені власну вину визнали та розповіли, що після повернення з-за кордону потребували грошей, тому що мали кредиторську заборгованість.

З обвинувачених мають стягнути на користь ТОВ "24 Онлайн" в рахунок відшкодування майнової шкоди 6107,23 долара США.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області