На Полтавщині попрощалися з полеглим у бою солдатом Валерієм Безносом

15 жовтня 2022 0
Дар'я Жученя
Миргородська громада провела в останню путь загиблого у бою Валерія Безноса.

15 жовтня селі Хомутець Миргородської громади попрощалися із полеглим захисником Валерієм Безносом. Про це повідомили у пресслужбі Миргородської міської ради.


30 вересня радіотелефоніст зенітного артилерійського взводу третього парашутно-десантного батальйону військової частини А1126 солдат Валерій Безніс загинув у бою, звільняючи від окупантів село Ямполівку Краматорського району Донецької області.



15 жовтня тіло загиблого воїна зустріли живим коридором пошани. Односельці стояли на колінах та встеляли дорогу квітами. Після відспівування земляка на батьківському подвір’ї, траурною процесією прийшли на кладовище.

Валерій Безніс народився 9 листопада 1987 року в Хомутці. Закінчив Хомутецьку школу і Хомутецький фаховий коледж. Мав сім’ю, доньку, працював у службі охорони.

У липні 2022 року Валерій Безніс став частиною 25-тої окремої повітрянодесантної Січеславської бригади, яка захищає незалежність і цілісність України в Донецькій області. У ході контрнаступальної операції, 30 вересня, в бою за село Ямполівка, військовий загинув.