Смертельна ДТП на Полтавщині: водія вантажівки засудили до умовного терміну

27 грудня 2021 0
Тетяна Наказненко
Рік іспитового строку призначив суд водієві вантажівки, який у Полтавському районі скоїв смертельну дорожньо-транспортну пригоду.

Рік іспитового строку призначив Котелевський районний суд чоловікові, які скоїв смертельну аварію на Полтавщині. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з текстом вироку, 30 серпня 2021 року о 19:12 на автодорозі  Н-12 Суми - Полтава рухалася вантажівка МАЗ 642205-220. Наближаючись до перехрестя доріг села Міські Млини та Карабазівка Полтавського району, він перетнув суцільну лінію дорожньої розмітки, виїхав на ліве, по ходу свого руху, узбіччя, де зіткнувся з автомобілем ВАЗ 1111.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди, згідно з висновком судово-медичної експертизи, водій легковика зазнав тяжких тілесних ушкоджень. Від отриманих поранень він помер у реанімаційному відділенні Зіньківської центральної районної лікарні.

Таким чином, своїми необережними діями, які виразилися у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, водій вантажівки вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України.

20 грудня 2021 року прокурор Гадяцького відділу Миргородської окружної прокуратури та підозрюваний уклали угоду про визнання винуватості.

Отже, чоловікові призначили узгоджене покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на рік. Відповідно до ст. 75 Кримінального кодексу України, його звільнили від відбування призначеного основного покарання, якщо він протягом року іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов'язки.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області