Під час дистанційного навчання на уроки з'являється лише 75 відсотків класу

02 лютого 2022 0
З початку тижня полтавські школярі знову перейшли на дистанційне навчання. Здобувати знання онлайн діти будуть щонайменше два тижні. Вдома навчаються учні з 5 по 11 клас, а молодші школярі можуть відвідувати навчальні заклади.






Саме так зараз починаються уроки у полтавських школярів. Учні середньої та старшої школи знову навчаються дистанційно. Однак, відвідують уроки в форматі онлайн не всі.

"Можуть трохи розслабитися, сказати, що немає інтернету, не змогли під'єднатися. Через це пропускають урок. На дистанційні уроки з мого предмету ще жодного разу не було такого, що увімкнулися саме сто відсотків дітей", – розповіла вчителька з історії Світлана Галь.

У дітей часто виникають проблеми з інтернетом. Не кожен може його собі під'єднати.

"Не завжди можна помітити, хто дав завдання у платформі. Інтернет може також бути проблемою. При дистанційному навчанні завдання можна відправляти коли завгодно, до терміну здачі. А вчителі, як на мене, задають значно менше", – повідомив учень 9-го класу Михайло Орлов.

Відвідувати уроки онлайн діти будуть щонайменше два тижні.

Учням старших класів до вподоби навчання вдома. Тим паче так вони економлять кошти на харчуванні та проїзді. Однак, більше грошей йде на електроенергію, адже за комп'ютером діти проводять понад шість годин.

"Уроків стало менше, зараз їх по два чи три, а в школі було сім. Онлайн урок займає десь 40 хвилин й на окремі завдання понад дві години", – сказала учениця 7 класу Ульяна Орлова.

Для вчителів навантаження стало трохи меншим, однак спілкуватися з учнями онлайн доводиться частіше. Й бути постійно на зв’язку.

"Цікаво вести звичайні й дистанційні уроки. Я намагаюсь вигадувати, щось цікаве, щоб дітям було комфортно зі мною. Коли мені надсилають роботи, я їх перевіряю так, наче у зошиті", – зазначила вчителька з української мови Ірина Кисла.

Однак, через те, що не всі учні відповідально ставляться до онлайн навчання, рівень знань може суттєво знизитися.

"Перше – процес соціалізації учнів. І другий процес – набуття нових знань і вмінь. ДПА два роки було скасовуване, можна було б цей інструмент використати, для того, щоб порівняти рівень знань до дистанційного навчання і під час нього. Можливо ситуація дещо зміниться після цьогорічного Міжнародного дослідження PIZA", – зауважив начальник відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Полтавській області Леонід Мироненко.

За інформацією Міністерства освіти і науки у 2021 році 528 випускників склали ЗНО на 200 балів, що майже на 150 учнів більше ніж у 2020 році.