У Полтаві судитимуть учасників двох злочинних груп, які постачали та розповсюджували наркотики

03 жовтня 2022 0
Яніна Климань
Шістьох жителів Полтави обвинувачують у розповсюдженні наркотиків, серед них дві жінки, які очолювали групи.

Полтавська обласна прокуратура направила до суду обвинувальні акти стосовно двох організованих злочинних груп за скоєння злочинів у сфері обігу наркотичних засобів.

Обвинувачені – шестеро жителів Полтави, серед яких двоє жінок, які очолювали групи, повідомили у Полтавській обласній прокуратурі.

Учасники першого наркоугруповання з-за кордону поза митним контролем та з інших областей України систематично отримували прекурсори, з яких за місцем свого проживання виготовляли психотропні речовини.

Учасники другої групи на постійній основі налагодили процес постачання наркотичних засобів з інших областей України.


За даними слідства, наркотичний засіб – метадон, психотропну речовину – метамфетамін, прекурсор – ефедрин зловмисники реалізовували наркозалежним особам. Оплата відбувалася шляхом перерахування коштів на банківські картки або готівкою. На банківських рахунках фігурантів виявили понад мільйона гривень.

Під час обшуків за місцем проживання полтавців вилучили прекурсори, засоби для виготовлення наркотиків (колби, хімічні реагенти, ваги), банківські картки, мобільні телефони.

Дії осіб кваліфікували за ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 311, ч. 2  ст. 306 (незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту наркотичних засобів, а також незаконний збут наркотичних засобів, незаконне придбання, зберігання, перевезення та пересилання прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин з метою збуту, а також збут прекурсорів, використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів та прекурсорів, з метою продовження незаконного обігу наркотичних засобів та прекурсорів, вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Окрім вказаних статей, дії учасників групи, причетних до переміщення прекурсорів поза митним контролем, кваліфікували за ч. 2 ст. 305 (контрабанда прекурсорів, вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб) КК України.