На Полтавщині поліціянти припинили діяльність злочинної групи, яка займалася порубкою лісу

24 червня 2021 0
Яніна Климань
У Полтавській області викрили діяльність злочинної групи, яка займалася незаконною порубкою лісу. Сума збитків – понад мільйон гривень.

Поліціянти Полтавщини припинили протиправну діяльність злочинної групи, яка займалася незаконною порубкою лісу. 

До складу групи входили жителі Полтавської області та один чоловік із Сумщини.  Для кожного співучасника 43-річним організатором визначалися конкретні ролі.

 

За інформацією пресслужби Головного управління Національної поліції Полтавщини, фігуранти здійснювали незаконну порубку дерев породи дуб у лісових масивах та лісосмугах. Переважно спилювали дерева вдень, а вивозили вночі.

Встановили, що вони займалися злочинною діяльністю близько пів року.

 

Для незаконної порубки ділової деревини зловмисники використовували бензопили, сокири, трактор із фронтальним завантажувачем, вантажні автомобілі, лебідки, троси, пилорами та інше спорядження. Після розпилювання на пилорамах деревину у вигляді дощок та брусу поставляли скупникам в інші міста Полтавської та Сумської областей. 

За підрахунками сума збитків становить понад 1 млн 250 тис. грн.

 

За фактом внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. 

Чотирьом особам вже повідомили про підозру та вирішуютьпитання щодо обрання їм запобіжного заходу - тримання під вартою.

Також встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до вчинення правопорушень.