На Полтавщині кількість ліжко-місць із киснем зросла до 903

27 листопада 2020 0
Голова Полтавської ОДА розповів, що в медзакладах області кількість ліжко-місць із киснем становить 903. Цю кількість планують збільшити до 2700.

Станом на 23 листопада кількість ліжок із киснем у закладах охорони здоровʼя Полтавської області становить 903. Про це повідомив голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов на апаратній нараді 23 листопада.

За його словами, ліжковий фонд медзакладів Полтавщини мають збільшити до 3376 місць, з яких 2700 повинні бути забезпеченими медичним киснем.

У Полтавській області розгортають додаткові ліжко-місця, а всі заклади охорони здоровʼя мають бути готовими лікувати хворих із коронавірусом, розповів Синєгубов.

Директор Департаменту охорони здоровʼя Полтавської ОДА Віктор Лисак повідомив, що станом на 23 листопада у закладах охорони здоровʼя, визначених для боротьби з Covid-19, перебувають 435 людей із підтвердженим діагнозом та 516 з підозрою. На інтенсивній терапії перебувають 68 пацієнтів, 28 підключені до апаратів штучної вентиляції легень.

Крім того, голова Полтавської ОДА розповів, що часто жителям області доводиться довго чекати результати ПЛР-тестів на коронавірус не через затримку в роботі лабораторного центру, а через затримки в доставці аналізів із райцентрів чи віддалених місць.