На Полтавщині викрили жінку, яка понад рік обкрадала пенсіонерку

13 жовтня 2022 0
Яніна Климань
У Лубенському районі 30-річна жінка протягом року знімала з банківської картки пенсіонерки кошти. Збитки становлять - понад 25 тис. грн.

Поліціянти задокументували 15 фактів крадіжки з банківської  картки пенсіонерки. До вчинення кримінальних правопорушень  причетна 30-річна місцева жителька.

За інформацією Головного управління Нацполіції Полтавщини, підозрювана упродовж майже півтора року  систематично викрадала з банківської карти 78-річної жительки одного із сіл Новооржицької тергромади Лубенського району грошові кошти. 

Загальна сума завданих збитків становить понад 25 тисяч гривень.

Жінка, під приводом здійснення телефонного дзвінка, брала у пенсіонерки мобільний телефон та, за допомогою набору необхідної комбінації, перераховувала гроші з картки пенсіонерки на свою банківську картку.

Наразі фігурантці повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень та обрано слідчим суддею Хорольського районного суду запобіжний захід – домашній арешт.

За цим фактом здійснюють досудове розслідування кримінальних проваджень відкритих за ч. 1 (Крадіжка), 2 (Крадіжка, вчинена повторно) та 4 (Крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) статті 185 Кримінального кодексу України.

У разі доведення вини судом, жінці загрожує до восьми років позбавлення волі.