Збитки на майже 200 тис. грн: у Полтавській області судитимуть ексголову однієї із сільських рад

21 липня 2021 0
Яніна Климань
На Полтавщині судитимуть колишнього голову сільської ради за службову недбалість, що спричинила збитків на майже 200 тис. грн.

Лубенська окружна прокуратура направила до суду для до суду обвинувальний акт стосовно колишнього сільського голови однієї із сільських рад, на той час Гребінківського району. 

Службову особу обвинувачують у розтраті бюджетних коштів шляхом зловживання службовою особою та своїм службовим становищем, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, тобто за ч. 2 ст. 191 та ч. 1 ст. 366  Кримінального кодексу України.

Як повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури, у  2018 році  посадовець  уклав  із  фізичною особою-підприємцем договір на ремонт дорожнього покриття на території  населеного пункту. Згодом, попри те, що ремонт не завершили, він підписав акт приймання виконаних будівельних робіт, в якому засвідчив неправдиві відомості щодо обсягів ремонту дороги.

Внаслідок цього, із місцевого бюджету на рахунок фізичної особи-підприємця перерахували майже 198 тис. грн, йдеться у повідомленні.