231 доба російсько-української війни: новини станом на ранок 12 жовтня

12 жовтня 2022 0
Яніна Климань
Обстріл Дніпропетровщини, Україна отримала засоби протиповітряної оборони від Німеччини та загальні втрати ворога.

Вночі 12 жовтня окупанти сім разів накривали Нікопольський район Дніпропетровської області з "Градів" і артилерії. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко. Один зі снарядів прилетів прямо у приватний будинок. Важко поранили шестирічну дівчинку та її маму. Вони та ще одна поранена жінка зараз у лікарні.

11 жовтня російські окупанти завдали два масовані ракетні удари по містах та об’єктах критичної інфраструктури в різних регіонах України. Сили та засоби Повітряних Сил ЗС України знищили 33 повітряні цілі: 20 крилатих ракет та 13 БПЛА-камікадзе.

Українська авіація протягом доби завдала п’ятнадцять ударів. Підтверджено ураження тринадцяти районів зосередження озброєння та військової техніки, а також двох систем протиповітряної оборони противника.

Зранку 12 жовтня над Миколаївщиною сили та засоби протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" збили дев’ять ворожих дронів-камікадзе "Shahed-136", повідомили у Повітряних Силах ЗСУ.

ЗСУ закріпили успіх зі звільнення п’яти населених пунктів на Херсонщині, повідомили в ОК "Південь". Звільнили Нововасилівку, Новогригорівку, Нову Кам’янку, Трифонівку та Червоне в Бериславському районі. Там тривають стабілізаційні заходи з реанімації соціальної та критичної інфраструктури.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив про надходження в Україну першої системи протиповітряної оборони IRIS-T від Німеччини.

Більше ніж 1230 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Станом на ранок 12 жовтня офіційне число дітей-жертв за добу – 422, кількість поранених – понад 808.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 12 жовтня: