Полтавців готують до можливого ракетного терору з боку РФ та Білорусі

29 липня 2022 0
Олександра Іоффе
Цими вихідним містян навчатимуть алгоритму дій під час обстрілів та правилам надання домедичної допомоги пораненим.

 

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов попередив українців про загрозу ракетних ударів з боку Білорусі протягом наступних трьох місяців. Тож вже цими вихідними полтавців навчатимуть правильно поводитися під час обстрілів та надавати кваліфіковану домедичну допомогу пораненим. Цикл занять для цивільних анонсували волонтери "БФ Сергія Притули".

Так, протягом 30 та 31 липня інструктори з бойовим досвідом розповідатимуть та навчатимуть полтавців важливим правила поводження під час обстрілів та алгоритму надання домедичної допомоги. Кількість людей обмежена, тож для участі необхідно попередньо зареєструватися.

Згідно з анонсованим розкладом, у суботу, 30 липня відбудеться навчальний тренінг під назвою "Що робити під час обстрілів + перша медична допомога".

 

Інструктор Роман Бутрімов (44 навчальний центр) розповідатиме про важливі моменти та алгоритми дій при обстрілах, а також розповість як правильно та послідовно надавати домедичну допомогу постраждалим.  Орієнтовна тривалість заходу – до 5 годин.

Обов’язкова реєстрація за посиланням.

У неділю, 31 липня, для двох груп бажаючих проведуть практичні заняття з відпрацювання навичок тактичної медицини. Інструктор Полтавського обласного центру комплектації та соціальної підтримки, головний медик роти з позивним "Калаш" демонструватиме принципи зупинок кровотеч із використанням тампонад і джгутів, розкаже про базове наповнення тактичних аптечок, а також покаже як діяти при різних видах травм та як підготувати постраждалого до транспортування.

 

Орієнтовна тривалість тренінгу – до трьох годин. Початок для першої групи о 10:00, а для другої – о 14:00.

Для участі потрібно заповнити анкету.

Про місце проведення відібраним учасникам буде повідомлено додатково.

Наголошуємо, що оскільки навчання провадиться на волонтерських засадах, вхідним квитком на курс стане благодійний внесок на рахунок фонду.